VoetreflexPlus Therapie

Wist je dat je hele lichaam wordt weerspiegeld in je voeten en dat alle weefsels, organen, spieren maar ook hoe je in het leven staat zijn terug te vinden in je voeten? VoetreflexPlus therapie richt zich dan ook op het masseren van je voeten en onderbenen om klachten te behandelen.

De wonderlijke werking van het lichaam

Je lichaam heeft het vermogen om zichzelf te genezen, hoe wonderlijk is dat..!! Als je een wond hebt groeit dit weer dicht en als je verkouden bent dan voel je je daarna weer beter, mits je je lichaam de rust en de zorg geeft die het nodig heeft. Goede zorg en verantwoordelijkheid nemen voor je eigen gezondheid is dus zeer belangrijk.

We leven in een tijd waarin er veel van ons wordt verwacht, waarin we ook veel verwachten van anderen en van het leven. Vaak zijn we het contact kwijt met onszelf, nemen te weinig rust en ontstaat er in het lichaam een gevoel van onrust.

Wist je dat ca. 80% van de ziektebeelden ontstaan door stress en dat klachten en ziekten dus vaak een signaal van het lichaam zijn dat er iets moet veranderen. Heel vaak hebben klachten te maken met een ‘way of life’ of belemmerende overtuigingen die je lichaam schaden en daardoor de energiestroom blokkeert waardoor deze niet meer vrij kan stromen. Het zelfgenezend vermogen van je lichaam is nu aangetast en kan niet meer goed en vrij functioneren.

Door ons jachtige leven waarin de balans tussen stress en ontspanning vaak verstoord is raakt ons lichaam van slag en zal het zelfgenezend vermogen minder goed zijn werk kunnen doen.

Wat kan VoetreflexPlus voor je doen?

VoetreflexPlus Therapie ondersteunt je lichaam om het zelfgenezend vermogen weer te versterken. Zij zorgt er voor dat de bloeddoorstroming verbetert waardoor voedingsstoffen sneller worden aangevoerd en afvalstoffen sneller worden afgevoerd. Daarnaast heeft zij een positieve invloed op het zenuwstelsel, het immuunsysteem en de energiedoorstroming. Je lichaam wordt gevitaliseerd waardoor je je energieker zult voelen. Als bonus zorgt VoetreflexPlus voor een diepe ontspanning, hoe mooi is dat!

Wat betekent de Plus in VoetreflexPlus Therapie?

De Plus is een hele mooie aanvulling en het betekent dat ik behalve de Westerse Visie ook de visie volgens de Traditionele Chinese Geneeskunde gebruik waarbij ik met het 5 elementen systeem werk. Waar de Westerse Geneeskunde vooral de symptomen behandelt kijkt de Chinese Geneeskunde totaal anders naar het lichaam en naar klachten. Door de klachten in de 5 elementen te plaatsen en door ook te kijken wanneer welke klacht is ontstaan wordt zichtbaar welk element als eerste uit balans is geraakt. Hierdoor is het mogelijk dat niet alleen de klacht wordt behandeld maar ook dat de oorzaak van de klacht kan worden aangepakt. Als alle elementen elkaar weer goed voeden en controleren kan de energie weer vrij stromen en is de balans in het lichaam hersteld. De Westerse grepen zijn vooral gericht op stevige grepen op de voet terwijl we via de Chinese visie, meer op energetisch vlak, de meridiaanbanen behandelen op voet en onderbeen. Dat betekent dat de klacht vanaf meer kanten wordt bekeken en behandeld waarmee ik het beste van beide werelden combineer. Daarnaast vallen onder de Plus ook nog energetische behandelingen die bestaan uit hele zachte massages met een groot effect. Uiteraard valt er veel meer uit te leggen wat ik ook met liefde wil doen. Je bent altijd welkom voor meer informatie en natuurlijk om het te komen ervaren.

 

Behandeltraject VoetreflexPlus therapie

Intakegesprek
Het eerste gesprek bestaat uit een kennismaking, een uitgebreide anamnese die nodig is om een behandelplan te maken en een ontspannende voetmassage.
De eerste afspraak duurt ca. 1,5 uur
Analytische massage
Het tweede bezoek bestaat uit een analytische massage. Tijdens deze massage onderzoek ik met een redelijke druk de hele voet om te kijken of de klachten overeenkomen met de signalen van de voeten en om eventuele 'problemen' die niet in de anamnese ter sprake zijn gekomen te ontdekken. Deze massage heb ik nodig om een zo volledig mogelijk, op jou afgestemd, behandelplan te maken.
Therapeutische behandelingen
Het is afhankelijk van de klachten (aantal klachten en hoe ernstig) hoeveel behandelingen er nodig zijn. Na het maken van een behandelplan zal ik dit met je bespreken zodat dit helder en transparant blijft. Voordat de behandeling start neem ik met je door wat het effect is geweest van de vorige massage zodat ik eventueel kan bijsturen in het behandelplan. Het is dus een dynamisch traject waarbij ik zorg dat de behandeling steeds bij jou blijft aansluiten.
Therapeutische behandeling zonder behandelplan
Uiteraard is het ook mogelijk om een therapeutische behandeling te boeken, gericht op een acute klacht zoals bijvoorbeeld een lymfemassage wanneer je je grieperig voelt of bij hooikoorts, een nier-blaas massage wanneer je een blaasontsteking hebt of spijsverteringsmassage wanneer je een buikgriepje hebt. Alle massages kunnen onderdeel zijn van een behandelplan maar zijn ook heel goed in te zetten als op zich zelf staande massages.
De volgende klachten zijn onder andere goed te behandelen met VoetreflexPlus therapie:
Stress
Pijn
Burn-out klachten
Griep
Eczeem en allergieën
Migraine en alle vormen van hoofdpijn
Slaapproblemen en (chronische) vermoeidheid
Rug, nek en schouderklachten
Luchtwegklachten zoals astma en bronchitis
Bloedsomloopklachten
Problemen met het lymfestelsel
Spijsverteringsproblemen zoals bijvoorbeeld spastische darm of darmontstekingen
Hormonale klachten zoals menstruatieklachten en/of overgangsklachten
Urinewegproblemen zoals (chronische) blaasontsteking en incontinentie
Spier- en gewrichtspijn zoals fybromialgie, osteoporose en reuma
Emotionele klachten, zoals angst, boosheid en verdriet
Klachten die zijn gerelateerd aan het zenuwstelsel zoals neuropathie

Tarieven

Omdat ik nog student ben hanteer ik nog niet het volledige tarief en werk ik met kortingen. Alle massages zoals ze zijn genoemd op mijn pagina zijn Therapeutische VoetreflexPlus behandelingen met uitzondering van de Ontspannende VoetreflexPlus behandeling en de An Shen massage.

Ontspannende VoetreflexPlus behandeling
Nu EUR 30,00 ipv EUR 45,00
Therapeutische VoetreflexPlus behandeling
Nu EUR 35,00 ipv EUR 60,00