Zonnevlecht massage

Je zonnevlecht als krachtcentrum

De Zonnevlecht is het derde chakra en is tevens gekoppeld aan een zenuwknoop, hij bevindt zich een paar centimeter boven de navel.

De Zonnevlecht wordt gezien als ons krachtcentrum. Vanuit dit centrum maken we contact met de buitenwereld en kunnen we onszelf neerzetten in die wereld. Als de Zonnevlecht in balans is dan voel je je enthousiast en levenskrachtig, je hebt doelen, passies en verlangens en je durft risico’s te nemen om deze te bereiken. Je hebt macht over je eigen leven, gaat uitdagingen aan met wilskracht en je vertrouwt op jezelf en je eigen kracht.

Uit balans voel je je geremd in je enthousiasme en ontbreekt je de energie om iets te ondernemen. Je levenskracht en vitaliteit nemen af en je ontkent je eigen macht.

De Zonnevlecht bestaat ook uit twee zenuwknopen die verbonden zijn door een netwerk van zenuwen. Deze zenuwknopen zijn verantwoordelijk voor de functies van de interne organen zoals het ontspannen en aanspannen van de darmen dat er voor zorgt dat de vertering van voedsel door blijft gaan. Een goedwerkende spijsvertering staat dus nauw in verbinding met de Zonnevlecht.

De Zonnevlechtmassage kan je gebruiken als ondersteuning om je eigen kracht weer te gaan voelen en tevens om spijsverteringsproblemen aan te pakken.

Deze massage kan onderdeel zijn van een volledig behandelplan maar kan ook als prima losstaande massage worden ondergaan. Je kunt hem dan zien als een ontspannende massage waarmee je weer in je eigen kracht komt te staan.